Novi Sad
03.09.2013.
09:03 > 10:14
Iznajmljivanje fiskulturnih sala u osnovnim školama ubuduće će kontrolisati grad, a prednost pri dobijanju termina imaće klubovi koji deci naplaćuju manje.
  • Nenad

    18.09.2013 04:10
    Besplatno i kvalitetno?
    Navalite u javne kuhinje, BESPLATA KLOPA!

    Ozbiljan sportski klub, a takvih takođe ima!...mora da bude registrovan ili kao sportsko udruženje ili kao privredno društvo. Mora da ima angažovane sportske stručnjake u radnom odnosu ili honorarno (PIO + zdravstveno i porez na prihod). Mora da ima obezbeđen prostor odn. fiskulturnu salu. Mora da bude učlanjen u Nacionalni granski savez gde plaća godišnju članarinu, sudijske licence, trenerske licence, trenerske nacioanalne i internacionalne seminare koji su često obavezni za obnavljanje trenerske licence. Zatim mora da ima ovlašćenog knjigovođu koga takođe plaća,i sve ostale troškove koje se odnose na registrovano pravno lice... Često se od kluba traži da dodatno plaća čišćenje sale i/ili domara koji zaključava salu itd. Klub koji pripada Nacionalnom granskom savezu mora da podnese Godišnji program rada sa svim selekcijama (pionirskom, kadetskom, juniorskom i seniorskom), što znači da mora svakako da zakupi ne 2 x po 45 min. nedeljno, neko svaki dan 3 - 4h. (npr.:18h nedeljno x 4 ned. x 1000 din.(zakup sale po satu) = 72000 din. - mesečnog zakupa). Kvalitetan sport podrazumeva rad sa malim brojem dece na jednom treningu koji traje svakako duže od 45 min. i to svakodnevno, uz prisustvo bar dva stručna trenera + redovna testiranja, zdravstvene preglede, pripreme, takmičenja, i sl.) Sve ostalo što se u gornjem članku spominje je vrlo nekvalitetna sportska rekreacija, a koja je svakako bolja nego da se baš ništa ne radi odn. ne vežba. Ima načina da i kvalitetan sport bude besplatan ali to je široka tema za ovaj tekst i spada u isti koš sa npr. temom povećanja nataliteta u Srbiji... primer rešenja: Svakoj ženi koja rodi troje dece, sleduje od Države bar prosečna plata i penzija doživotno... što takođe postoji u mnogim Evropskim zemljama (i ne tako bogatim), a kod nas se na žalost, nikada neće desiti. Pozdrav svim pravim :) trenerima, klubovima, njihovim članovima i naravno roditeljima!
  • Na ledjima zakopcan

    10.09.2013 23:44
    Anonimus je negacija svega pozitivnog
    Anonimus-zasto i jedan tvoj komentar nema plus,pohvalu,konstruktivnost,nadogradnju,itd?Pa sta sada fali ovom predlogu g-dina Svilara?Koliko sam razumeo cilj ovog predloga je sprecavanje privatnih dilova direktora sa ko zna kime.Zasto nikada ne pises o terminu 6.casa u O.S."Prva vojvodjanska brigada" koji se naplacuje roditeljima od strane dva zaposlena nastavnika fizickog vaspitanja?Da li o tom sramnom dilu treba ista vise reci!?
  • 07.09.2013 19:59
    pametni roditelji
    pametni roditelji, kada se vi odreknete svojih plata i kada se odreknete svojih diploma koje ste mozda u zivotu stekli, svi mi treneri cemo se odreci svih zarada koje ostvarujemo. PO PRINCIPU: ponudjen ko pocascen. niko vas ne tera da placate sport, ako ste toliko pametni i humani, trenirajte decu sami. odlican predlog za besplaten termine, ali se kasni nekoliko godina, jer ima puno klubova koji tako vec funkcionisu, samo sto pametni roditelji to ne znaju, jer nemaj vremena za to, pa pametuju samo o parama i radu trenera. pitam se samo sto ne trazite i vodu i hleb za dzabe, jer je i to zdravo za vasu decu ili mozda mleko???
  • 04.09.2013 11:51
    mama
    Mene interesuje kad ce se neko setiti i ostalih "sportskih klubova" u kojima se pare uzimaju roditeljima, a deca treniraju za lepe pare, npr. fudbal mesečno košta 2.000 din, deca ne dobijaju ni vodu, a kamoli nešto drugo, sve se kupuje, dresovi, štucne, pare se daju treneru na ruke, bez ikakve potvrde a kamoli fiskalnog računa, itd...pretpostavljam da vlasnici takvih klubova ne plaćaju ni porez...gde su inspekcije...
  • Bunker

    04.09.2013 10:36
    OK, ali da ne bude...
    "Iznajmljivanje fiskulturnih sala u osnovnim školama ubuduće će kontrolisati grad, a prednost pri dobijanju termina imaće klubovi koji deci (Gradu) naplaćuju (plaćaju) manje (više)."

    Ideja je dobra samo da ne bude iskorišćena za nove korupcije i zloupotrebe.
  • @VVV - Alo

    04.09.2013 09:00
    Eh, što volim ove mudro*ere iz Kanade. Treba da se vratite ovde kod nas, pa da vam i ovde tako dobro sve funkcioniše kao tamo. Film pod nazivom "Pustite ih da vidimo šta će da urade" gledamo već jako dugo, bilo je puno repriza, pa sad već znamo epilog. Samo, problem je što rade sa našom decom, našim parama i našim vremenom, a ne sa onim što im je ostavio njihov pokojni baba. A ti, Kanađanin, ćuti i budi sretan što si tamo preko bare, a ne da nam ovde popuješ.
  • VVV

    03.09.2013 20:37
    Alo
    Dajte im sansu da urade sta su namerili. Lako je kritikovati (ukokati ideju u nastajanju). Neka isti ovaj novinar napravi novi clanak posle godinu dana i neka izvesti javnost. I jos bolje neka ista javna vlast uradi izvestaj i objavi je (preko 021). Ovoliki komentari be trebalo da ih pokrenu. Pa onda opalite po njima sa pohvalama ili pokudama.
    Pozdrav ovima koji doprinose pozitivne i informisane komentare (bazirane na cinjenicama).
    U Vankuveru (da i ja doprinesem) fiskulturne sale izdaje Vancouver School Board (ne znam da prevedem-to je telo koje upravlja svim javnim skolama u Vcr). Jedne godine sam ja rentao sam salu u osnovnoj skoli za nas matorce rekreativce da igramo basket zimi. Od 19.00-22.00 na nekoloko meseci. $70/dan bez grejanja, $85/dan da ti upale grejanje. Rentamo bez. Da trcimo i da se ugrejemo. Uplatis u septembru i to je to. U 22.00 kada se pojavi domar, brze bolje se pokupis i kazes laku noc. Par puta u godini deca imaju neku pripredbu u sali toga dana pa poljubimo vrata (i odemo na pivo bez basketa). Ne secam se da je bilo drugih problema. I da jeste, otisao bi u gore pomenuti Board da se zalim. Nekad su sale prasnjave pa ih za 5 min obrisemo mi (ima metla u cosku). Pa sta?
    Moja deca isto treniraju po raznim skolama. Platim privatne sportske klubove a ovi iznajmljuju (te iste + privatne) skolske sale u periodu od 18.00 do 22.00. I sve dosta fino funkcionise. Pozdrav
  • skurđel

    03.09.2013 20:11
    tražim čoveka
    Komentari su takvi da se stiče utisak da su sE svi treneri,profesori, klubovi i druge "satanske" strukture urotile protiv dece.E,roditelji, mnogo vam je dve,tri hiljade mesečno za sport.Verovatno.Sada se presaberite pa vidite koliko dajete na cigarete, pivo, šminku, nokte,krpice,recimo. Koliko plaćate časove matematike, srpskog, fizike...za materiju koja treba da je savladana u školi? Pa, ko vas tera da plaćate sport? Da nije prestiž, ili inat, ili "Pera ide, a ja ne idem"? ne morate da plaćate, ali nemojte da uopštavate i pod istu kapu stavljate sve.Ima veoma dobrih klubova, gde se deca afirmišu,a pre svega lepo razvijaju,daleko od pošasti.A taj klub, ili taj zli nastavnik,"prebogat"plaća i salu i kotizaciju i sudije i dežurna lica i zdravstvenu zaštitu i porez i banku i registraciju i cenu vaših uvreda.Sramota da nema ni malo poštovanja dok vam decu uče i sklanjaju od poroka, dok im osmeh na lice stavljaju posle vaših frustracija.Idite u kafanu, potrošite koju hiljadarku, i to ne mesečno nego...Kada se mamurluk otkloni dobro osmotrite da li taj pokvarenjak zaslužuje da radi sa vašim detetom ili da li vi zaslužujete tog pokvarenjaka.Još samo pitajte dete da li je srećno u tom sportu.
  • kokica

    03.09.2013 19:06
    tesko ce to ici
    Ko ce platiti trenere ili nastavnike za to vreme od 19-22(pretpostavljama niko),ko ce platiti da tetkice ili neko vec opere fiskulturne sale i da ih spremi za jutarnju nastavu( niko)koji ce klub konkurisati za termine posle 22 sata.U to vreme deca bi trebala biti u krevetu a ne u sali.Znaci eventualno rekreativci ali oni ne naplacuju clanarinu.Ko ce njih selektovati? Ima jos pitanja koja tesko da imaju odgovor?????
  • mama

    03.09.2013 18:50
    za Nacu....
    postovna g-djo, imam dvoje dece koja treniraju karate u OŠ Svetozar Toza Marković BESPLATNO, tri puta nedeljno.... treneri su fenomenalni, profesionalni i imaju odličnu komunikaciju sa decom. ovaj klub drzi još u nekim školama besplatne termine, ali ne znam tačno u kojima....

    postovani sugradjani, pre nego što počnete da komentarisete.. prvo se informišite...jer ovo nije u redu za one klubove koje rade nešto lepo za našu decu. slazem se da su većina njih "derikože", ali ajde da pohvalimo one dobre...
  • NNunited

    03.09.2013 18:25
    vec vidjeno
    zar ovo nije postojalo i ranije ? pre jedno 5-6 godina.
    pa grad na kraju ni jednoj skoli nije ispalatio ni dinara, ako se nevaram cak ni ljudima koji su radili sa tom decom.
  • Vlada

    03.09.2013 18:02
    @anonimus
    Jasno mi je da ne razumeš: kao šatro zagovaraš 'sve za decu', a po tvom stavu i komentarima o 'više nego dovoljno mesta za treniranje' i o nekakvim 'balonima' vidim da ni ti, ni tvoja deca ako ih imaš, nisu nikad videla ni 't' od treniranja, ako se ne računa ov kuckanje po tastaturi. Kao što sam već rekao, niko se u ovoj priči ne brine za decu - stvar je samo u nameštanju najboljih termina svojim ljudima, a to će postati jasno i takvima kao ti čim ovo počne da se primenjuje.
  • takimaki

    03.09.2013 17:25
    alo bre
    Sta se palite kao hepo kocke. Naravno da treba besplatno za decu. A sve se moze kad se hoce. Prosle nedelje na Bistrici u organizaciji Saveta Mesne zajednice bili dani sporta za decu od 5-8 razreda (mali fudbal, basket, trka na 100 m, sah). Deca dobila sendvice, vodu, sok. Sudije preko sudijskih organizacija volonterski odradili posteno i profesionalno posao. Deca dobila medalje, pehare, diplome. Samo treba dobra VOLJA
  • НСађанин

    03.09.2013 16:58
    За нашу омладину!
    Прави пример како градска власт треба да функционише, да служи своме народу и својој омладини. Обично након избора само заседну у фотеље и вичу лако ћемо, видимо да сада то није случај и драго ми је. Свака част! Чини ми се да је он кадар ДСС-а, важно је напоменути да се зна ко ради како треба, а који не раде ништа, како се за њих не би убудуће гласало.
  • влкс

    03.09.2013 16:26
    рад...
    Надам се да ће ова одлука заживети на прави начин како би сви били на добити и родитељи и клубови у којима тренирају деца. Лакше је ништа не радити и мислити да ће резултат доћи сами од себе. Подршка господину Свилару!
  • ha!

    03.09.2013 16:03
    @Anonimus - Havana
    pa evo postoje klubovi u kojima se trenira besplatno, hokej na travi u Novom Sadu je besplatan sport, tj. ne placa se clanarina a deci je obezbedjena sva oprema koja im je potrebna da bi se bavili ovim sportom, i btw treneri to rade besplatno, jer vole hokej, ali avaj nije popularan toliko pa se za to ne zna... slazem se da je kao sto je vec neko vec napisao, dobra ideja ali predlog los, treba ovo malo razraditi, ali da ima ljudi koji nude deci besplatno bavljenje sportom u novom sadu ima. :)
  • 03.09.2013 15:57
    @Vlada - @nepotpisani
    Ja uopste ne razumem o cemu ti govoris. Sta ces ti u skoli, tamo svaki termin treba da je rezervisan za decu, i opet im nece biti dovoljno, koliko bi trebalo. Postoji i vise nego dovoljno mesta gde se odrasli rekreiraju, i normalno da to treba da platis kolika god je cena (a nije ni narocito velika).
  • 03.09.2013 14:38
    Hm
    Tipično naše razmišljanje - daj mi što jeftinije a da odlično prođem... Pošto ima tu dosta prigovora da je skupo i da se deru deca, hajde nek se otvori konkurs pa nek za džabe rade kao treneri ljudi koji su raspoloženi za tako nešto... A šta ćemo sa ljudima koji su završili DIF i rade kao treneri? Pošto su oni završili fakultet koji se odnosi na sport i fizičko vaspitavanje/kulturu, a mnogi na taj fakultet gledaju kao da je zabaca u pitanju, hajde nek oni rade za dzabe, nemoj da uzimaju pare od dece... To je isto kao za lekara da kažeš da ne treba da naplaćuje svoje znanje/usluge jer je učinio nešto dobro...
  • 03.09.2013 14:05
    Havana
    У којим су то клубовима деца, како се наводи, ослобођена чланарине? Нажалост,прошло је време када смо сви имали право на бесплатно бавлјенје спортом у градским клубовима. Данас су сви, апсолутно сви клубови у Новом Саду приватни и сви наплаћују чланарину! А онда се каже следеће "Градска комисија, у сарадњи са школама, определиће термине клубовима ... сви преостали термини биће стављени на конкурс!!!!! Ако сам вас добро схватио преосталих термина, ако ова ваша идеја прође, биће само после 22 сата јер све до 19 сати у школама траје настава ??? Па ко ће у овом нашем лепом и "безбедном" граду да пошалје децу на тренинге од 22 сата. Размислите о овоме јер ће cе на овај начин,бојим се и ово мало квалитетног спорта у граду упропастити.
    Идеју да се деци помогне у социјализацији и ван школе морате решавати на други начин, а не мешанјем појмова бавлјенја "физичком културом" у школама и спорта који је лично определјенје сваког младог човека.
  • samo gledalac

    03.09.2013 13:03
    a sada podstanari
    Sada možemo da očekujemo vest da su gradski oci došli na ideju da se sva kirija od podstanara uplaćuje na račune grada, pa će onda oni videti u koji stan će koga da usele.Kešom će raspolagati oni, a podstanari će imati simbolično male kirije, dok će vlasnicima stanova omogućiti prvenstvo na konkursu za kontejnere gradske čistoće, a rukavice će dobiti gratis.
  • Vlada

    03.09.2013 12:57
    @nepotpisani
    Samo sam čekao da neko izvrne naopako ono što sam napisao! Vidim kakav si roditelj kada misliš da su termini od 8 i 9 uveče 'najbolji' za decu, koja bi realno već oko 11 trebala da idu na spavanje; sa druge strane, ti termini odraslima dosta znače, jer do tada mogu da završe svoje obaveze. Međutim, ti termini se očigledno nekom nameštaju jer su 'špic' termini - najprofitabilniji jer u njima može da se sjati i prva i druga smena đaka, i studenti i radni ljudi - pa će neko dobro da se namlati para. Osim toga, ako misliš da se sportom treba baviti samo da bi se 'razvio' pa onda bataliti kad malo omatoriš, ne zavidim uopšte tvom lekaru.
  • 03.09.2013 12:46
    cilj
    cilj prebacivanja ingerencija za izdavanje sala je da se njima sliju pare u dzep za izbornu kampanju ....
  • prćija

    03.09.2013 12:23
    a lekari,zubari,apotekari,privatne škole
    Očemu vi to?
    Ne laje kera sela radi vego sebe radi!
    Našli muzaru ovi napredni.Šta vam je, pa ko će danas da radi za eksere?Manite se Tita.Bio,nažalost,prošao kao i sve što će proći.Bolje gledajte da vam dete bude u kvalitetnom klubu,platiti se mora.Nemojte da vam bude jeftino jako skupo.Jednom odrastaju.Pitajte zašto gradski oci ne rangiraju klubove po postignuću i kvalitetu, nego ko je kome bliži i korisniji.Pamet u glavu, nije sve tako jednostavno i nije sve tako crno.Kada idete po pomoć za lečenje ko vam plaća?Z zub, ko vam plaća?Udžbenici,koji izdavači-krkljanac kao da idu na Sorbonu.Ko plaća?Ovi će da uzmu iz oka.
  • Nadežda

    03.09.2013 12:14
    Napokon
    Napokon da se neko zapitao i preuzeo na sebe pitanje fiskulturnih sala.Muka mi je od direktora koji manipulišu svojim đacima,roditeljima.Te daj za ovo,te daj za ono.Učenicima škola koji treniraju bilo koji sport u okviru škole termini treba da budu besplatni.Pa ta škola i postoji zbog istih tih đaka,samo mnogi nikako to da shvate,direktori i ostala svita koji se se kao paumi šepure i kočopere po školama.Dosta bre zarađivanja novaca preko dece.Ovo društvo treba dobro da se zapita i stavi prst na čelo.Veliki broj roditelja nije u mogućnosti da svojoj deci plaća treninge a mnogi od njih su deca stvorena za sport.Zar nije decu bolje skloniti sa ulice????Ta ista deca su naša budućnost.Džabe nam pare i zarade kada nam mladost trune i propada,neka se grad lepo založi da svako dete trenira jedan sport besplatno.POMOZITE DECI DA BAR MALO ZDRAVO ODRASTAJU!!!!!!!
  • NoName

    03.09.2013 11:58
    Predlog je dobar, decu treba skloniti sa ulice i vratiti u sale da se bave nekim sportom. Činjenica je da su članarine dosta visoke, pa još ako imate dvoje-troje dece, pa gde su patike, gde je oprema, roditelji se jedva sastavljaju. Problem koji će škole imati je uskraćivanje prihoda iz koga su se do sad finansirale. Pitanje da li su inspekcijske službe ikada kontrolisale kako se sredstva od zakupa sala troše - škola Prva vojvođanska naplaćuje 3000 dinara sat, sala se iznajmljuje već od 18h-22h radnim danima, a vikendom još ranije od 10h. Pa vi izračunajte koje su to pare. A škola nam se raspada, zidovi se ljušte od vlage, wc katastrofa, sve je staro i istrošeno, godinama se ništa ne ulaže u nju...
  • 03.09.2013 11:52
    Zasto?
    Zasto bi se talili direktori kad mogu JA!
  • skksh

    03.09.2013 11:42
    STRUCNJACI
    Ovo ce omoguciti profesorima fizickog da jos bolje zaradjuju i da nastave da drze monopol nad skolskim salama. Umesto da se zabrani rad svim stalno zaposlenim profesorima da rade u klubovima ili da drze klubove.
    Rad sa decom treba da se prepusti ljudima koji ce od toga da zive, placaju porez i da se time bave profesionalno. Samo uz podsticaj grada i drzave da se svako bavi svojim zanimanjem za koji je strucan moze da donese dobro zemlji i stanovnistvu.
    Danas imamo trenera na svakom cosku kao na reklami za pivo, svako sve zna.
    Na veliku zalost roditelja ova ideja da se trenira besplatno nije moguca jer treba platiti takmicenje za decu, sudije i delegate,opremu, prevoz,akotizacije i na kraju coveka ko ce profesionalno obavljati svoju delatnost.
    KO CE IZDVOJITI NOVAC ZA TO? (RODITELJI)
    KO SU TRENERI DANAS? (NEZNALICE u vecini slucajeva KOJIMA JE SAMO NOVAC U GLAVI, DETE GLEDAJU KAO CLANARINU)
  • @ Vlada

    03.09.2013 11:34
    "Čekaj, ako sam dobro shvatio, za treninge dece (koja u zavisnosti od školskih smena imaju slobodno prepodne ili popodne) rezervisani su termini od 19 do 22h, a odrasli, koji često rade i brinu o porodici po čitav dan, imaju termine koji im preostanu? Potpuno podržavam snižavanje cena treninga da budu dostupni mladima, ali zar sam jedini koji kapira da je ovo gore glupost? Kad ja da treniram ako radim od 9 do 6, na pauzi zaručak možda?"

    Pa zar nije logicno da upravo deca dobije najbolje termine za sportske aktivnosti kako bi se sto bolje fizicki razvila dok su jos mali. Matori konji ako se do sada fizicki nisu dovoljno razvili onda neka se pokriju usima i cute. Dosta je bilo kada su najbolje termine u tim salama zauzimali matori konji pikajuci loptu na male golice a klinci dobijali termine u vreme kada vampiri izlaze iz svojih kovcega i vrsljaju gradom. Plati brate trening u nekom od ko zna koliko balona u gradu. Pusti decu da vezbaju i treniraju u najboljim terminima koji njima odgovoraju a ne kako tebi i tebi istima odgovara.
  • naca

    03.09.2013 10:59
    fizicko u sali
    u OS Svetozar Markovic- Toza ...Novi Sad

    Privatnici (poznato u Tozinoj skoli ) zauzmu termin, i onda decu iz 1 ili 2 razreda stave na gol i 6-taci vezbaju 'golove'

    Tako se uci fiskultura

    UZAS

    a uciteljice ne mogu da vezbaju pa decu izvode napolje umesto u salu (a da sale su zuzete privatnim sportskim skolama)



  • SKK

    03.09.2013 10:59
    Ideja dobra, predlog los
    Sta su sekcije u skolama? 1 skolski cas 45 minuta i nastavnik je placen za taj 1 cas nedeljno. Koji sport moze da se trenira 1 put nedeljno 45 minuta? Skola moze da pruzi 4 termina po 45 minuta dnevno, za 5 dana 20 termina. Za najmladje 7-10 godina minimum 2 treninga je dovoljno za 10 sportova(atletika,tenis, odbojka,fudbal, kosarka, rukomet,karate,aikido,macevanje, ples,..). A sta ce stariji? Ako ima 4 nastavnika fizickog koji su placeni po 1 skolski cas, nedostaje strucni rad za 16 treninga_ ko ce to raditi, ko ce platiti? Koja skola, koji sport, koji trener, koji novci? Ko to smisli Nobelova nagrada. Ponudite skoli da dopusti besplatno koriscenje termina i da deca iz skole ne placaju pa ce te videti ODGOVOR! A ko je privatan, a ko drzavni, a ko drustveni klub? Po zakoni su svi sportske organizacije ili sportska preduzeca, ali caka je u tome da DECA TRENIRAJU BESPLATNO SAMO KOD KLUBOVA KOJI DOBIJAJU BESPLATNE TERMINE ZA TRENING NA SPENSU, NA KLISI I U FUTOGU. PROVERITE. A ko ima talentovanu decu koja zele da igraju u nekom klubu, a ne u sekciji grad omogucava da zakupe od 22 sata pa do 1 iza ponoci, jer su to ona 3 sata koja se oduzimaju.
  • Munja

    03.09.2013 10:22
    malo li je
    Moja cerka trenira odbojku za koju placam 2500 din. ima ih oko 100 devojcica, kad se to pomnozi dobija se lepa neoporezovana svota. Pitam ja te nastavnice fizickog gde su oni trenirali i koliko su placali za te treninge. Nije im dovoljno sto imaju posao u toj skoli nego moraju i da se halave. Ovo je kao i sa doktorima radim ovde ali ovde kod ovog privatnika je bolje.
  • Folkloras

    03.09.2013 10:11
    KUDovi
    A sta je sa salama za vezbanje KUD-a "S. Markovic"?

    Koliko znam, citava ta zgrada (Sumadijska ulica, pored Riblje pijace), je u vlasnistvu grada Novog Sada, medjutim tamo vec godinama vlada pravi javasluk i opsti grabez za vlast. Tamo vec godinama, bez ikakve kontrole, funkcionise pravi privatni biznis sa iznajmljivanjem termina za vezbanje u nekoliko sala koje taj KUD poseduje!?

    Istrazite malo, pa cete se uveriti!
  • Vlada

    03.09.2013 10:05
    Čekaj, ako sam dobro shvatio, za treninge dece (koja u zavisnosti od školskih smena imaju slobodno prepodne ili popodne) rezervisani su termini od 19 do 22h, a odrasli, koji često rade i brinu o porodici po čitav dan, imaju termine koji im preostanu? Potpuno podržavam snižavanje cena treninga da budu dostupni mladima, ali zar sam jedini koji kapira da je ovo gore glupost? Kad ja da treniram ako radim od 9 do 6, na pauzi zaručak možda?
  • 03.09.2013 10:01
    Pa, ovo nije ništa novo, već par godina se praktikuje u novosadskim školama. Problem je samo razlika između "zvanične" i "nezvanične" cene. Naime, zvanična cena postoji, ili je čak i besplatna, zvanično, ali se od roditelja ipak traži da doplate u kešu. Ne znam šta se svi komentatori palite, to što je nekad bilo - više nikada neće biti, nema više bravara i prekog suda da se stvari reše kako treba.
  • Srednji bloker

    03.09.2013 09:49
    Mocko i Bora feat direktor
    Bravo !

    U Prvoj Vojvodjanskoj brigadi nastavnici fizickog otvorili kvazi klubove i u dogovoru sa direktorom skole "gule" roditelje !

    Trebalo bi proveriti koliko su oni proteklih godina placali iznajmljivanje fisku. sale ?!

  • Skeptik

    03.09.2013 09:43
    Kontrola?
    U nacelu mi se svidja ideja, ali ko ce kontrolisati koliko se realno uplacuje od clanarine? Da ne bude kao sa platama - ako si prijavljen plata 300 eur, ako nisi plata 350. :/
  • SUMNJIČAV

    03.09.2013 09:39
    dodela sala
    odlična zamisao, samo se bojim da će politički podobni biti prvi u redu na konkursu za dodelu sala, kako smo navikli. Komisija koja će odlučivati o dodeli sala bi trebalo da u svojim redovima ima i osobe koje su kompetetne za procenu kvaliteta treniranja i rada sa decom, a ne samo politički stasale osobe.
  • 03.09.2013 09:32
    "Svilar navodi da će ovaj sistem zaživeti od početka narednog polugodišta, jer je neophodno da grad najpre bude upisan kao vlasnik školskih fiskulturnih sala."

    Hoce li to znaciti da cemo uskoro dobiti jos jedno JKP? Na primer JKP "Fiskulturne sale".
    Ako grad bude bio upisan kao vlasnik skolskih fiskulturnih sala onda ce po nekoj logici morati da ima i neku administraciju koja ce se baviti tim salama, kojoj ce stizati ponude klubova i slicno. Pa ce onda morati imati i neke majstore koji ce to odrzavati, pa cistacice jer nije za ocekivati da cistacice iz skola ciste nesto sto vise ne pripada skoli. Budu li sale prepisali na grad vidim da ce biti zaposleno barem pedesetak novih partijskih poslusnika u administraciji cije je formiranje ovim potezom neminovno. Da, pa onda izbor direktora JKP "iskulturne sale", pa njegovih pomocnika, pa sekretarice, pa ribe za PR, . . . Zaboravih na vozaca i na barem dve Skode.
  • Nn

    03.09.2013 09:30
    Biće, a možda i neće
    Od ove gradske vlasti ništa još nije dobrog došlo. Sumnjam da se i iza ovog nešto drugo valja.
  • ЛОПТА

    03.09.2013 09:29
    Свака част! Коначно да се неко ухватио у коштац са проблематиком фискултурних сала. До сада су оне биле приватни бизнис директора школи.
    Ова градска власт је показала да јој је стало до деце. Свака част за градоначелника Вучевића!
  • Сремац

    03.09.2013 09:27
    СВАКА ЧАСТ
    Ова одлука ће многим талентованим малишанима омогућити да се баве спортом.Некада су постојале у школама разне секције,које су биле бесплатне и многи песници,глумци,музичари,спортисти су управо у њима започели свој животни пут,а онда се све окренуло...Многа деца су остала на улици,јер родитељи не само да немају за "чланарину" 2-3 хиљаде,него немају ни за "маркирану опрему" у којој се појављују они од којих никад није постао готово ни један врхунски спортиста. Обично су деца скромнијих материјалних могућности предодређена својом упорношћу да постигну успех.Хвала на овој идеји у име оних којима је много да плаћају "скупе тренере"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna